Mart 30, 2009

PATATES SALATASI VE BARBUNYA


Bugünlerde iştahım bir açıldı pir açıldı. Bu gidişe bir dur demek lazım ama nasıl? Aklıma bol sebzeyle yaptığım patates salatası geldi. Annemin yaptığı barbunya yemeğinin yanında biraz patates salatası yapmaya karar verdim.




Malzemeler:


3 adet iri patates


Yeşil soğan, sarmısak
Maydanoz, dereotu


Marul


1 iri domates


Mor lahana


Limon suyu


Sumak, kırmızı biber, tuz, kimyon ve zeytinyağı




Haşlanan patatesleri , kıydığım diğer sebzelerle harmanlayıp baharat, limon suyu ve zeytinyağını da ekledim. Özlemişim doğrusu bu salatayı.


Görüşmek üzere:)




Mart 25, 2009

ISPANAKLI TEREYAĞLI PİLAV


Selamlar,
Ispanağın dolapta çok fazla kalmasına dayanamıyorum doğrusu. Tadından tazeliğinden birşey kaybetmesini istemiyorum. Ispanağın kokusunu ve lezzetini çok seviyorum. Pilavı da çok sevdiğimden ikisini bir tabakta buluşurmak istedim:) (çöpçatanlık gibi ..)
Pirinci tereyağda kavurup suyunu ekledim ve hafif ateşte pişirdim. Pilavı bildiğiniz pilav tarifiyle yaptım; 1 bardak pilava 1,5 bardak su ölçüsüyle.
Ayrı bir kapta soğanı kavurup üstüne ince ince kıydığım ıspanakları ekleyip çok az pişirdim. Kavrulmuş ıspanağı pilava ekledim. Ve rengiyle tadıyla güzel bir pilav elde ettim.Umarım dener ve beğenirsiniz.
Sevgiler:)

Mart 14, 2009

ÇİKOLATALI VİŞNELİ BROWNIE


Bu hafta bloguma bir şey eklemeye vakit bulamadım. Nihayet şimdi browni tarifimi yazıyorum:)

4 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
Kabartma tozu
3 kaşık kakao, 1 paket Nestle sıcak çikolata tozu

Hamur hazırlandıktan sonra eklenecekler:
Sütle eritilmiş bitter çikolata (Yaklaşık 100 gram, yani bir büyük çikolata paketinin nerdeyse tamamı)
1 küçük kase vişne reçeli(hangi reçelden eklemek isterseniz onu ekleyebilirsiniz)
1 küçük kase dövülmüş fındık(veya ceviz)


Kek piştikten sonra:
Kekin üzerine çikolata sosu sürüyoruz.


Unla kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp karışıma eklerseniz kek daha iyi kabarıyor. Kekin kalın görünümlü olması için küçük kare borcamda pişirdim. Fırının derecesi 150 olmalı, kekin pişme süresi 30 dk civarında. Kekin kıvamı yumuşak olduğundan fırının kapağını asla açmıyoruz yoksa pofuduk kekimiz çöker.
Denemenizi tavsiye ederim. Bu benim 5 senedir sıksık yaptığım bir tarif, beni hiç yanıltmadı, öptüm hepinizi, sevgiler:)

Mart 09, 2009

ÇAKMA ALİNAZİK:)


Evet yanlış duymadınız , bu Alinazik gerçekten çakma! Evde ne varsa onlardan yaptık annemle. Közde pişmiş patlıcan, yeşil biber ve domates vardı dolapta. Bunları soğanla bir güzel kavurduk. Üstüne sarmısaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma döküp nane ve biberle süsledik. Tadını bir hayal edin. Ben hayal etmeyip direk daldım kaşığımla. Süüüperdi süper.

Çakma ama idare edin, önemli olan lezzeti:)

Mart 06, 2009

TAVADA MEZGİT VE ROKA SALATASI

Balık yediğim günler kendimi çok iyi hissediyorum. Bana her gün balık ve salata verseniz hayır demem yani:) Tercihim ise 'somon' fakat babam bugün taze olarak mezgit bulabilmiş yakındaki marketten.


Balığı mısır unu ,baharat(zerdeçal,kırmızı biber,kara biber) ve tuza bulayıp kızarttım. Rokayı ise sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ,tuz ve biberle harmanladım.Üzerine turp ve havuç da doğradım. İçecek ve sarmısaklı ekmeklerimi de hazırladım. Masaya oturdum, işte bu benim keyif masam, dokunmasınlar bana:)


Sık sık balık yiyin mutlu ve sağlıklı kalın arkadaşlarım. Sevgiler:)

Mart 03, 2009

ISIRGANLI BÖREK-Cıssss

Bizim küçük bahçemizde, bir köşede geniş yapraklı vahşi bir ısırgan otumuz var. Öyle ki görünce uzak durmanız gerektiğini anlarsınız. Her yeri küçük dikenlerle dolu. Ama o kadar lezzetli ki sık sık böreğini yapıyoruz. Bu kez de ben denemek istedim ısırgan böreğini, başladım ısırgan yapraklarını biçmeye. Fakat bu ısırgan bildiğiniz türden değil, daha da yabanisi geniş yapraklısı, korkunç bişey. Öyle ki taktığım eldiveni delip ellerimi bi güzel ısırdı:)


Sonunda ortaya çıkan börek çok lezzetli olduğu için o dikenlerin acısını unuttum bile..


İlk önce yumurta ve 1 bardak sütten bir hamur yoğurdum ve açtım. Sonra soğan kavurdum, ısırganları da soğanın içine döktüm. Isırganı kavurmadım çünkü hamuruyla zaten hemen pişer. Piştikten sonra kare kare kesip servis yaptım. Size de öneririm, ısırgan her derde deva derler. Sevgiler...


**Isırganların da fotografını çektim, görünce korkmayın ama, çok büyük ve vahşiler dimi:)?