Haziran 28, 2009

HUZUR İKSİRİ


Hava sıcakken bile vazgeçemediğim huzur iksirim. Lavantalı limonlu nane çayım. Öncelikle bir limon ağacı bulmalıyız.(Bir çay yapmak için ne büyük zahmet!) Bahçede yoksa komşuların limon ağaçlarından birkaç yaprak koparın, büyük bir cezvede bir tutam taze nane ve bir çimdik (çok çok az ,fazla kaçırırsanız tadı kaçar)lavanta tohumunu limon yapraklarına ekleyip kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra bir dilim limonun suyunu çaya ekleyin. Emin olun bu karışımı içtiğinizde size çok iyi geldiğini hemen hissedeceksiniz.
Tarifteki malzemeleri tekrarlıyorum:

Lavanta tohumu

Taze nane

Limon yaprakları

Limon suyu
Fotograf:www.deviantart.com

Haziran 14, 2009

YOSUNBUKA'nın Mim'i

Blogundaki her yazıyı ,her tarifi büyük bir zevkle izlediğim Yosunbuka beni mimlemiş. Mim soruları da çok hoş, yazmak çok zevkli olacak. Ben de hemen yazayım bir mim dedim:)

Şu an kullandığım parfüm?
Tommy Hilfiger- Taze çiçek kokusu , tatlı bir gül kokusuyla karışık, herkese yakışacak kadar uyumlu br koku.

Kullandığım krem
Neutrogina- Özellikle vücut losyonunu deneyin, tek geçerim bebek gibi hissediyorsunuz kullanınca.

Şu an okuduğum kitap
Agatha Christy's Biography(Agatha Christy Biyografisi)

En son aldığım 3 ürün: Çilek:) T-shirt. Çikolata

En çok sevdiğim 3 dizi:
Sienfeld(çok eski bir dizi ama vazgeçemiyorum napim), Without a trace(Bu da eski), karşılaştığım Cnbc-e ve TNT dizilerini zaman zaman takip ediyorum.

Beni okuyanlar kendilerini mimlenmiş saysınlar, Sevgiler:)
Resimler: www.deviantart.com

Haziran 12, 2009

BAHARDAN KALANLAR..

Adana'da kavurucu sıcaklar başladı, dışarı çıkıp eve döndüğümde ruhumla bedenim aynı yerde olmuyor!
Bahardan kalan fotoğrafları buldum, bloga eklememişim bunları. İçim huzurla doldu doğrusu. Gül, ateş çiçeği ve portakal çiçeklerine bakın ve içinize çekin kokusunu derin derin..
Sevgiler.









Bahçede bulduğum kaplumbağa










Haziran 01, 2009

GRILLDE KÖFTELER


Ben grilleri hep mutfakta fazladan yer kaplayan aletler olarak görmüşümdür. En son denememde yanıldığımı anladım. Grill buharıyla çok lezzetli bir et pişirdim, yağları da akıp gidince etin lezzeti de hafifledi. Ardından lezzet tamamlayıcısı olarak biraz domates ve biber de pişirdim. Sanırım grill artık mutfağımın bir köşesinde durmayacak.
Köfte;

Yarım kg kıyma

1 demet kıyılmış maydanoz

2 adet kıyılmış soğan

Bayat ekmek kırıntıları

Biber, tuz, kimyon


Sevgiler..