Mart 03, 2009

ISIRGANLI BÖREK-Cıssss

Bizim küçük bahçemizde, bir köşede geniş yapraklı vahşi bir ısırgan otumuz var. Öyle ki görünce uzak durmanız gerektiğini anlarsınız. Her yeri küçük dikenlerle dolu. Ama o kadar lezzetli ki sık sık böreğini yapıyoruz. Bu kez de ben denemek istedim ısırgan böreğini, başladım ısırgan yapraklarını biçmeye. Fakat bu ısırgan bildiğiniz türden değil, daha da yabanisi geniş yapraklısı, korkunç bişey. Öyle ki taktığım eldiveni delip ellerimi bi güzel ısırdı:)


Sonunda ortaya çıkan börek çok lezzetli olduğu için o dikenlerin acısını unuttum bile..


İlk önce yumurta ve 1 bardak sütten bir hamur yoğurdum ve açtım. Sonra soğan kavurdum, ısırganları da soğanın içine döktüm. Isırganı kavurmadım çünkü hamuruyla zaten hemen pişer. Piştikten sonra kare kare kesip servis yaptım. Size de öneririm, ısırgan her derde deva derler. Sevgiler...


**Isırganların da fotografını çektim, görünce korkmayın ama, çok büyük ve vahşiler dimi:)?



37 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım vahşide olsa çok güzel görünüyor çokta faydalı böreğini hiç yemedim ama eminim lezizdir ellerine sağlık sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ben ısırganı yumurtalıda çok seviyorum.tabii böğreğinede doyum olmaz.
ellerine sağlık
sevgiler.

Belgin dedi ki...

Börek cok güzel görünüyor, ohhhh kokusuda bir baska güzel, ben de isterim:)
Peynirli ve ya cökelekli salatasida cok lezzetlidir, ama bu vahsi isirganlardan degil, uslu ve cok taze olanlarindan:)

Sevgiler

Adsız dedi ki...

yumuşacık ,sıcacık olsada yesem ellerine sağlık canım...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çocukken arasına dalıp da bacaklarımın "fosur fosur" kabardığını unutamam şu hain ısırganın. Yemeklerinin yapıldığını öğrendiğimden beri kızgınlığım azaldı da, yine de çekiniyorum ellemeye. Burada bulursam şu tatlı anlatımın için deneyeceğim ;)

Öznur dedi ki...

Bizim köydede var. Teyzem yemeğini yapıyo. Daha önce hiç böreğini yemedim. ama fotosu çok nefis gözüküyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerle...

Doyumluk.... dedi ki...

Canım,ısırgan böreğin harika .Bende çok çok severim.Ayrıca yemeğinide yaparız.Çok faydalı bir bitki.Hatta büyükler;yılda bir kere muhakkak yiyiniz derler.eline sağlık.öptüm.

Adsız dedi ki...

Isırganlar vahşi ama,börekler de kuzu kuzu :)Bayılırım ısırganlı böreğee,gözlemeye,yemeğinee her şeyine.Ellerine sağlık canım.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.sırgan bizim burda da çok kullanılır.yağlaş denilen yemeği ve çorbası yapılır ama böreğini ilk kez görünüyorum.afişyet olsun.sevgilerimle...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Afiyet olsun kızlar. Beğnemenize sevindim. Çok faydalı bir bitkiyi seviyorsunuz hepiniz. ısırırsa da ısırsın canı sağolsun ayol, nasılsa pişince kuzu gibi oluyo:)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Börek nefis görünüyor, ellerine sağlık. Isırganı çok duydum ama henüz tadına bakmadım. Çocukluğum köyde geçtiği için dikenlerinin tadına bol bol baktım ama... Değdiği yeri iyi kabartıyor. Bahçenizdeki ısırganın görüntüsüne bayıldım. Yemyeşil, tazecik. Otların şimdi tam zamanı. Fatih Çarşamba pazarında bulabilirsem ben de denemek isterim. Sevgiler.

pinokyoörgü07 dedi ki...

ısırganı hiç elleyemiyorum o yüzden ben bu böreği ıspanaklı deneyeceğim ...benim bir sorunum var bloğum cumartesiden beri yeni kayıtlarımı diğer bloglarda göstemiyor bu konuda ne yapabilirim ???sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

pek lezzetli bir börek olmuş..temizlemesi zor olsada tadı harika.bende ıspanaklı ve ısırganlı börek olarak yapıyorum..böle sade ısırganlıda harika görünüyor.ellerinize saglık.sevgiler.

3prenses dedi ki...

ellerine sağlık.hiç yemedim.şifalıymış diye çorba gibi yapıp içirir annem.ama börek hiç yemedim.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Sevgili Pinokyoörgü,
Senin bloguna defalarca girip yorum bırakmaya çalıştı kabul etmedi. Sanırım teknik bi sorun var ama ben de hiç anlamıyorum o tür şeylerden. Neden kaynaklandığını öğrenirsem sana ulaşıcam.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Isırganın böreği çok lezzetli arkadaşlar mutlaka deneyin derim.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Tebrik ederim :)
her acıya rağmen bizler için fedakarlıklar yapmışsın :)
ellerine sağlık canım.
hiç tatmadım biliyormusun :(
ama merak ettim :)

Unknown dedi ki...

canım unu ne kadar kullandığını yazsan benim eşim çok seviyor denemek istiyorum bende elelrine sağlık iyi dayanabilmişsin eldivenle bile doğramak külfettir ısırganları...

made in funda dedi ki...

çocukken bahçede oynarken ayağımı çok yaktı.sonra trabzona gelin geldim baktım yiyorlar.ama ben hiç tadına bakmadım.senin böreğin çayla iştah açıcı görünüyor canım..mmm misssssssss.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Sevgili Candan tarifler; Unu alabildiği kadar koydum, yani hamuru biraz sert yaptım, kulak memesi kıvamından biraz daha sert oldu. Ama benim hamurum çok az oldu.Çok yapacaksan biraz daha su ekleyebilirsin. Kolay gelsin canım.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Bir Dut Masalı ve Defne ; Lütfen deneyin bir kez tadına alışınca tekrar tekrar yapmak isticeksiniz güvenin bu sözüme:)

atesböcegi dedi ki...

Ellerine saglik canim, cok nefis görünüyor. Böregini hic yemedim ama eminim güzel olmustur. sevgiler

Adsız dedi ki...

yemekgezegeni'ne uyeliginiz icin gerekli bilgiler ve banner kodunuz mail adresinize gonderildi, lutfen kontrol ediniz.. sevgiler

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

:) Ay ay ay dizelerin güzelliğine bak. Senin de mutluluk hep yüreğine dolsun umarım. Sevgilerrr:)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, harika bir fotograf ve lezzet. Ama ben hic yemedim, acikcasi merak ettim, harikasin.

Sevgiler.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

canım günaydın ısırgandan bende çekinmiyor değilim ama çok faydalı her derde deva nerde ise börekte nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

ısırgan otunu yemek hiç aklıma gelmemişti:) peki nasıl sizce elimizi ısırtmaya değer mi?

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

bEYAZACIM; Değmez mi harika bi lezzet; ayrıca kanı temizliyor, böbreğe bile iyi geliyor çok yararlı. bence dene:)
RÜMEYSACIM MERHABA; Evet özellikle sağlıklı diye de yapıyoruz ama lezzetine alışan bırakamıyor haberin ola:)
AYBİKECİM; Kaçırma bu lezzeti derim:)

Yaren dedi ki...

Öncelikle bunu söyliyeyim ben isirgan otundan cok korkarim.Cocukken oynadigimiz parkta cokca bunlardan vardi.Aksam eve geldigimde bacaklarimi kollarimi isirmis oluyor.Buda bende bir korku olusturmus:))O yüzden böregi nasil olur diye düsündürüyor beni.Acikcasi merak etmiyorumde diyemem;)Börek nefis görünüyor canim.Ellerine saglik.Isirasi geliyor insanin,eee hep isirganmi isiracak ,bizde onu isiririz icabinda:))Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.

Dilek Mutfakta dedi ki...

canııımmm nasıl güzel bir börek bu ısırgan bu ara çok fazla pazarlarda denk geliyorum ama hiç eve almadım açıkçası korkuyorum ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler...

tasarım mekani dedi ki...

Karadenizli oldugumdan bizde de isirgan yemegi cok yenilir... Resimdeki isirgan gercekten buyuk yaprakli ama borekte harika lezzet verdigine eminim... Paylasim icin tskler,guzel bir hafta sonu gecirmeniz dilegi ile... Medinem

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Dilek ve Medinem teşekkürler arkadaşlarım..

Begonvilli Ev dedi ki...

Blogunuzu beğendim. Yürekten kutluyorum. Antalya'dan selamlar, sevgiler.

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Begonvilli çok teşekkürler:)

Butikpartim dedi ki...

Isırganın çorbasını yapardı babaannem.Baya koyu kıvamlı,yemek gibi olurdu.Tabi küçükken sevmezdik hiç.Bize bu otun şifa olduğunu söylerdi.Biz ısırganın kıymetini büyüdükten sonra anladık.Şimdi elimden geldiğince kullanmaya çalışıyorum çaylarını vs..Ama böreğini hiç denememiştim.Çok lezzetli olduğuna eminim.En kısa zamanda deneyeceğim..

akasyakokusu dedi ki...

Hımmm...Bence nefis ötesi görünüyor.
Sağlıklı olmasıda cabası zaten.
Ne güzel öyle vahşice ama hemde narin..Toprağından suyundan bence..Ahh bizim oralardada tarla kenarlarında temiz ebegömeçleri olur saf ve temiz..Bulsamda mamalar yapsam:))))