
Bal gibi, şeker gibi bir bal kabağı görseniz ne yaparsınız? Ben de sizin düşündüğünüzü yaptım işte:) Antakya'da kaldığım sene o yöreye has sert kabak tatlısı yapmayı öğrenmiştim. Adanada kabağı bir gün önceden kireçli suya yatırıp sertleşmesini sağlıyorlar ve şerbetiyle tarçın kabuğuyla uzun süre pişen kabak o kadar lezzetli oluyor ki . Dışı sert içi biraz daha yumuşak.
Kabağın vücuda yararı saymakla bitmiyor. Şimdi burda uzun uzun anlatıp sizi sıkmak istemem ama bir hamur tatlısı yerine kabak tatlısı yerseniz vücudunuza çok büyük bir iyilik yapmış oluyorsunuz. En azından kilo almamızı büyük oranda engelliyor:)
Ben kireç tozu kullanmak istemedim. Antakyalıların yaptığı gibi kestiğim kabakların üstüne bir miktar şeker atıp kısık ateşte uzun süre kendi suyuyla kaynattım. Pişirdiğim tatlıyı sabah tekrar ocağa koydum , bu sefer tarçın kabuğu ile bir daha kaynattım ve özleşmesini sağladım. Burda iki defa kaynatmamdaki amaç, sabaha kadar beklediği süre içerisinde kabağın dışının sertleşmesi, içinin yumuşak kalması. Piştiğinde kabağın kendine has kokusu ve tarçın birbirini öyle bütünlüyor ki yemeye doyamıyorsunuz. Kendiniz ve aileniz için siz de kabak tatlısı yapın ve yemekten sonra sağlıklı bir tatlı yemiş olun. Sevgimle:)
23 yorum:
Ne kadar güzel görünüyor,bal kabagi sevmeyenleri bile baktiriyor.Ellerine saglik canim.Güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiyle kal;)
Ellerine sağlık canım. Kabaklar harika gözüküyor. Bende uzundur yapmıyodum, mevsimi geçmeden alıp tarifini uygulıyım bari.
Sevgilerle...
Yaren ve Öznur bence siz de deneyin. Öpüyorum sizleri.Baybay.
eline sağlık canım..ben de hiç tarçın kabuğuyla denememiştim.iyi fikir ...sevgiler..
Evet tarçın çubukları satılır hani. Reçellere de katarlar pişirme sırasında. Tavsiye ederim sana da, sevgiler:)
görüntü süper canım.ellerine sağlık.nefis olmuş...
Hımmm bak bilmiyodum ben iki kere kaynatmayı.Bu tarifle yapiim bi de,bayılırım zaten kabak tatlısına.elelrine sağlık canım.sevgiler:)
Sevgili Mutfakcini,
Denemeni çok isterim. Kabak tatlısını sevdiğine göre çok zevkli bir damak tadın var.Tebrikler..
Kabak tatlısını bende severim,ama bu şekilde yapmadım hiç.Dolapta kabak beni bekliyor.Muhakkak deneyeceğim.eline sağlık.öptüm.
Eline sağlık canım. şerbetli tatlılar içinde en sevdiğimdir. üzerinden aynı anda ceviz kırığı ve kaymağı ihmal etmem, kalori bollaştıkça keyif artar ;)
Sevgili Acemi Şef: Sana katılıyorum kaymakla muhteşem olur bu, kaymakla deneyeyim bugün de:)
Sevgili Doyumluk: Beklemesin kabak bence hemen yap mis gibi ye:)
Ben cok severim kabak tatlisini, öyle harika olmus ki görüntüye bayildim. Ellerine saglik.
Beğenmene sevindim Kızılcık Şurubu:)
çok severim çok ellerine sağlık cnm
mutlu haftalar
Harika bir görüntü, kirece yatırılmış zannettim. Ellerine sağlık. Yıllar önce Antakya'lı bir arkadaşım getirmişti, hala tadını unutamıyorum. Bildiğimiz kabak tatlısıyla alakası yoktu. Eminim senin tatlın da o tadı aratmıyordur. Sevgiler.
Afiyet olsun kızlar:)
Ellerine sağlık. Ben daha yeni gördüm valla. Maalesef son günlerde çok yoğunum blog arkadaşlara arzu ettiğim kadar vakit ayıramıyorum. Görüntü harika, eminim tadı da öyle olmuştur. Olsa da yesek şimdi.
Görüşmek üzere...
Renklipastalar teşekkürler:)
ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GUSEL GÖRÜNÜYOR. BİZİM EVDE PEK SEVEN OLMAZ AMA ANNEM ÇOK YAPAR...
kabak tatlısına bayılırım ama anlattığın gibi dışı sert içi yumuşak çok iyi pişmiş ama diri kalmış kabak tatlısını severim...seninki öyle gözüküyor..ellerine sağlık canım...öpüyorum seni...
ellerine saglık.muhtesem gorunuyoooo
Blogunda gezinmekten zevk aldım...
Şu anda diyetdeyim.
Kabak tatlısı ballı ballı çok güzel görünüyor.Yemek için sabırsızlanıyorum.
Sevgiler...
ŞANSLI
aahhh bunu yapmıycaktın :) şimdi dışarı çıkıp kabak aramam gerekecek :)
Yorum Gönder